Nieuwsberichten

Alle nieuwsberichten

VVIZV - Sepsibel

01-12-2023

VVIZV draagt bij aan Sepsibel, een Belgische VZW die sepsis overlevers en familieleden van overleden sepsis slachtoffers verenigd en hun belangen verdedigd.

De initiatieven zijn gefocust op:

  • het verhogen van het bewustzijn omtrent sepsis bij beleidsmakers, zorgsector & brede publiek 
  • het ondersteunen van de ontwikkeling van een nationaal en regionaal sepsis actieplan in België
  • het bijeenbrengen en steunen van sepsisoverlevers en familieleden van aan sepsis overleden patiënten (jaarlijkse bijeenkomst van lotgenoten, sepsisevents, …)
  • het bevorderen van de psychische, sociale en lichamelijke gezondheid van patiënten en hun omgeving die deze ziekte doorstond.

Getuigenis

Sepsis, in de volksmond bekend als bloedvergiftiging, is wijdverspreid én onbekend en kost elk jaar aan maar liefst 7.675 mensen het leven in België. Sepsisoverlever Ilse Malfait stelt haar boek ‘Elk uur telt’ voor. Een adembenemende verhaal van wanhoop, veerkracht en een allesverwoestende ziekte. Ilse Malfait heeft de ziekte overleefd, spendeerde 487 dagen in het ziekenhuis, waar haar twee onderbenen en haar vingers zijn geamputeerd. Maar Ilse bleef niet bij de pakken zitten en kroop in haar pen. Ze wil met het boek dringend aandacht vragen voor deze veelkoppige sluipmoordenaar en roept vanuit Sepsibel, de organisatie die ze mee oprichtte, op tot een nationaal sepsisplan. 

 
 title= title=