Opleiding gespecialiseerde verpleegkundige

Als beroepsvereniging voor intensieve zorg verpleegkundigen (VVIZV) willen wij u op de hoogte houden rond de ontwikkelingen ikv de opleiding tot gespecialiseerde verpleegkundigen spoedgevallenzorg en intensieve zorg.

Er werden reeds verschillende initiatieven ondernomen voor een algemeen behoud van het huidige opleidingsmodel tot gespecialiseerde verpleegkundigen met een erkende bijzondere beroepstitel of bijzondere beroepsbekwaamheid.

Wij willen u vriendelijk vragen om deze open brief (Nov.2019) verder te verspreiden binnen jullie organisatie en met jullie collega verpleegkundigen en intensivisten. De brief mag openbaar gemaakt worden via jullie website of sociale kanalen.

De initiatieven werden gebundeld in een rapport. Dit document is een realisatie Vlaamse Verenging Intensieve Zorg Verpleegkundigen (VVIZV), de Vlaamse Vereniging Verpleegkundigen Spoedgevallenzorg (VVVS), voortvloeiend uit het overlegplatform beroepsorganisaties en hogescholen Intensieve Zorg en Spoedgevallenzorg.

Dit eindrapport heeft de ambitie om het debat te starten rond het opleidingsmodel tot gespecialiseerde verpleegkundigen met overheidsinstanties, werkveld, hogescholen, alle beroepsverenigingen die het aanbelangen en de koepelorganisatie Algemene Unie van Verpleegkundigen van België (AUVB). 

Rapport: Toekomstige opleiding tot gespecialiseerde verpleegkundigen